Is een Kempische woning duurder dan een woning in een andere bouwstijl?
De vraag of een Kempische woning duurder is dan een andere woning, moeten we eigenlijk met ja én nee beantwoorden. Het ligt er namelijk net aan waar u naar kijkt. In het geval van de bouw is een Kempische woning over het algemeen net iets duurder dan een gemiddelde woning. Wanneer u echter kijkt naar het onderhoud na de bouw, wint een Kempische woning het van andere woningen.
Bij het Kempisch bouwen zijn de materialen over het algemeen wat duurder dan gemiddeld. Dat komt omdat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van oude stenen, hout en andere duurdere materialen. Hierdoor ligt de gemiddelde bouwprijs iets hoger dan bij woningen waar goedkopere materialen gebruikt worden. Los van de prijs van de materialen, is Kempisch bouwen zeer duurzaam, omdat het grootste deel van de materialen circulair is. Zo worden veel stenen van oude boerderijen uit de Belgische Kempen hergebruikt in onze projecten.
De onderhoudskosten van een Kempische woning zijn over het algemeen lager dan de gemiddelde woning. Hoewel de aanschaf van de materialen duurder dan gemiddeld is, zorgen deze zelfde materialen wel voor lagere onderhoudskosten. Wanneer je kijkt naar de buitenkant van een Kempische woning, zijn de houten kozijnen ongeveer de enige die onderhoud nodig hebben.
Kan ik mijn bestaande woning laten verbouwen tot een Kempische woning?
Niet iedereen is toe aan complete nieuwbouw. Daarom krijgen wij ook vaak de vraag of de bestaande woning kan worden verbouwd tot een Kempische woning. Het antwoord is kortweg: ja, dat kan! In de meeste gevallen is het verbouwen van een bestaande woning tot een Kempische mogelijk. We kijken daarbij altijd wel naar het rendement.
Er zijn niet echt voorwaarden aan het verbouwen van een bestaande woning tot een Kempische woning. Uiteraard moet de basis van het huis wel kloppen en bouwkundig in goede staat zijn. Een van de andere punten waar wij naar kijken, is de prijs. Bij het verbouwen van een bestaande woning komen soms meer kosten kijken dan bij nieuwbouw van een Kempische woning. Nieuwbouw kan daarom in sommige gevallen voordeliger zijn dan verbouwen. Er zijn echter ook genoeg voorbeelden waarbij verbouwen wel voordeliger is. In dat geval kijken we samen naar de elementen van de bestaande woning die u wilt behouden én welke u juist wilt aanpassen. Samen maken we vervolgens een plan voor de verbouwing.
Hoe lang duurt de bouw van een Kempische woning?
U heeft uw grond en wilt zo snel mogelijk uw Kempische woning betrekken. Maar hoe lang duurt nu de bouw van een Kempische woning? Deze vraag snappen we helemaal. We kunnen hem gelukkig kort beantwoorden. De bouw van een Kempische woning duurt gemiddeld dertig weken. Daarbij rekenen we van de eerste schep in de grond, tot het overdragen van de sleutel. De periode van dertig weken is een gemiddelde. Vaak schommelt de daadwerkelijke bouwtijd van een Kempische woning zo tussen de 26 en 35 weken.
Houd er rekening mee dat de duur van de bouw zoals die hierboven is beschreven, puur om de bouw gaat. Voorafgaande aan de bouw van uw woning moet bijvoorbeeld nog de vergunning worden aangevraagd. Omdat deze termijn afhangt van anderen, kunnen wij deze niet inschatten. U kunt eventueel bij u gemeente navraag doen met welke periode u hiervoor rekening dient te houden.
Hoe gaat Kempisch bouwen in zijn werk?
Veel mensen vragen zich af hoe Kempisch bouwen in zijn werk gaat. Kempisch bouwen is echter niet heel verschillend van andere bouwprojecten. Het zijn de details en de afwerking die de Kempische stijl tot een unieke stijl maken. Graag leggen we u uit hoe we bij Polman Bouwbedrijf onze bouwprojecten aanvliegen. Dus ook onze Kempische woningen.
Alles begint bij uw wensen. Kempisch bouwen gaat om de details. Daarom is het belangrijk dat u goed voor ogen heeft wat u precies aanspreekt in deze stijl. Op basis van uw wensen kan de architect aan de slag om uw wensen te vertalen. Omdat de Kempische bouwstijl zijn eigen karakteristieke kenmerken heeft, raden wij u aan te werken met een architect gespecialiseerd in de Kempische bouwstijl.
Bij Polman Bouwbedrijf bouwen we graag in een bouwteam. Zo’n team bestaat uit de opdrachtgever (u), aannemer (wij), architect en uitvoerende partijen, zoals installateurs. Bij het werken in een bouwteam, ga je het project samen aan. We bouwen dan ook niet vóór, maar mét u. Als aannemer begeleiden we compleet in het proces. Van de aanvraag van vergunningen, tot het tekenwerk en de daadwerkelijke bouw. Transparantie is daarbij het sleutelwoord. Bent u benieuwd hoe dat is voor uw bouwproject? We leggen het u graag uit. Kom eens langs voor een kennismaking.
Wat kost een Kempische woning?
Vragen over de kosten van een Kempische woning – en ook over andere woningen – krijgen wij vaak. Logisch, want niemands portemonnee is oneindig groot. Het is altijd moeilijk om op deze vraag een duidelijk antwoord te geven. De kosten van een Kempische woning hangen namelijk sterk af van de grootte van de woning, de detaillering in het ontwerp en het afwerkingsniveau. Toch willen we proberen u een grove richtlijn mee te geven, waar u aan moet denken bij de bouw van een Kempische woning.
Om u een richtlijn te kunnen geven van de kosten van een Kempische woning, kijken we naar de prijs per kubieke meter. Grofweg kunnen we zeggen: hoe groter de woning, hoe goedkoper de prijs per kuub. Op basis van onze ervaring kunnen wij u een realistische indicatie geven van de gewenste woning. Het hangt daarbij sterk af van uw wensen in de bouw en de grootte van uw woning, wat de daadwerkelijke prijs zal zijn.
Een andere methode die wij vaak gebruiken om mensen deze vraag te kunnen beantwoorden, is het tonen van gerealiseerde projecten. Omdat wij al vele Kempische woningen hebben opgeleverd, kunnen we de kosten hiervan goed vergelijken. Tijdens een eerste afspraak kunt u uw wensen met ons delen. Op basis daarvan, kijken wij naar vergelijkbare woningen, waarvan we direct de werkelijke prijs met u kunnen delen. Zo heeft u snel een grove indicatie wat uw Kempische woning gaat kosten.
Heb jij een andere vraag?
Vraag het een van onze specialisten